Ga naar de inhoud

Inkoopactie vloerisolatie

Samen met stichting Buurkracht organiseert Duurzaam Beilen een inkoopactie voor vloerisolatie. Door dit met een hele buurt tegelijk in te kopen, kunnen we mensen een hoop uitzoek- en regelwerk uit handen nemen, een gunstige prijs regelen, en een grote verduurzamingsstap in een keer maken.

De werkgroep van vrijwilligers uit Beilen heeft, na grondig onderzoek en zorgvuldige afwegingen, en in samenwerking met Duurzaam Westerbork, uiteindelijk gekozen voor Smit Isolatie Groep B.V. uit Veendam als leverancier. Op 23 mei heeft Smit hun aanbod gepresenteerd aan de aanwezige Beilenaren.

Je kunt je nog tot 30 juni aanmelden voor de actie, en ontvangt dan vrijblijvend een scherp geprijsde offerte.

Technieken

Voor vloerisolatie werkt Smit met twee verschillende materialen: sprayschuim (PUR) en isolatiefolie. Als vloerisolatie geen optie is (bijvoorbeeld bij een te ondiepe kruipruimte), kan er bodemisolatie worden aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Dit doet Smit met EPS-parels, chips of isolatiedekens. In beide gevallen gaan de stookkosten omlaag, en blijft de vloer warmer, wat prettig is voor het wooncomfort.

Aanbrengen van sprayschuim

Al de genoemde materialen maken deel uit van het aanbod van de inkoopactie. Daarbij is een scherpe actieprijs toegepast, die afhankelijk van het materiaal neerkomt op circa 15% korting. Bovendien is een staffelkorting van toepassing: iedereen krijgt nog eens 12% korting, mits tenminste 15 woningen meedoen. De verwachting is dat dit gehaald wordt, dus beide kortingen worden meteen verwerkt in eventuele offertes. Afhankelijk van de woning en de gebruikte techniek kost het isoleren van de vloer of bodem rondom de 2000 euro, wat al in 3 tot 5 jaar wordt terugverdiend.

Subsidies

Bovendien zijn er verschillende subsidies te krijgen. Voornamelijk gaat het dan om de ISDE-subsidie vanuit de Rijksoverheid (RVO). Als binnen 2 jaar ook een andere maatregel wordt genomen (bijv. spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++- of triple glas, of een warmtepomp), dan verdubbelt in de ISDE het subsidiebedrag voor beide maatregelen. De ISDE kan pas worden aangevraagd nadat het werk is uitgevoerd. Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Midden-Drenthe een aparte regeling, waarbij in veel gevallen het volledige bedrag vooraf vergoed wordt.

Interesse?

De actie is nog geopend t/m 30 juni. Hoe kun je meedoen?

  • Meld je aan voor de actie door op deze pagina je e-mailadres in te vullen.
  • Smit neemt contact met je op om een afspraak te maken voor een woningbezoek.
  • Na afloop van het bezoek stuurt Smit vrijblijvend een offerte, waarin de kortingen van de actie verrekend zijn.
  • Als je de offerte accepteert, wordt een afspraak gemaakt om de isolatiewerkzaamheden uit te voeren.
  • De mensen van Smit komen langs om je vloer of bodem te isoleren. Dit is meestal in een dag gebeurd.
  • Na uitvoering kun je de ISDE-subsidie aanvragen. Smit stuurt je de documenten en foto’s die je hiervoor nodig hebt.

Hieronder de dia’s van Smit Isolatie Groep (PDF):

En informatie over beschikbare subsidies en leningen (PowerPoint):


Laatste nieuwsberichten over deze actie: