Ga naar de inhoud

Beiler Energiemarkt was een groot succes

De Beiler Energiemarkt die op 25 november werd gehouden door Duurzaam Beilen, was een groot succes. Met naar schatting 200 à 250 bezoekers was het de hele dag gezellig druk, en de reacties van de bezoekers waren positief.

Door ziekte moesten helaas drie standhouders op het laatste moment afzeggen, waardoor de markt iets kleiner was dan gepland. Maar nog steeds was er meer dan voldoende interessants voor bezoekers, van onafhankelijk advies tot commerciële bedrijven.

De stand van het Drents Energieloket op de Beiler Energiemarkt

Leerlingen uit de tweede klas van Volta lieten in vijf groepjes hun ideeën voor een duurzame toekomst zien. Dat varieerde van auto’s die rijden op GFT-afval tot aan gebouwen die energie halen uit zelf opgewekte bliksem. Lector Wim van Gemert van de Hanzehogeschool Groningen en burgemeester Jan Zwiers gaven een vakkundig oordeel over de presentaties. Als prijs gaan de scholieren een dag op stap naar onder andere expertisecentrum en proeftuin ENTRANCE.

Burgemeester Jan Zwiers (links) en Wim van Gemert maken de winnaar bekend

Kees Kuik van Project De Mussels kwam een toelichting geven op het drijvende zonnepark, en vertelde ook over de Gemeenschappelijke Energiecoöperatie Midden-Drenthe. Thomas ten Cate deed de activiteiten en toekomstvisie van Duurzaam Beilen uit de doeken.

Kees Kuik presenteert het zonnepark De Mussels voor een goed gevulde tribune

De middelbare school Volta bleek een uitstekende locatie voor de markt. Het lichte en moderne gebouw bood in de centrale hal voldoende ruimte en voorzieningen. Ook was er een prettige samenwerking met het betrokken personeel.

Volgend jaar weer? We hebben in elk geval ideeën genoeg!

In andere media: