Ga naar de inhoud

Bijeenkomst 15 juni over lokale energietransitie

Op woensdag 15 juni om 20:00 uur organiseert het Dorpenoverleg Midden-Drenthe een bijeenkomst voor de inwoners van Beilen en omstreken. Het doel van de bijeenkomst is om te kijken wat er gezamenlijk, lokaal kan worden gedaan aan de energietransitie. Uiteraard is het bestuur van Duurzaam Beilen hierbij ook aanwezig. Zet deze datum vast in je agenda!

In onderstaande brief van het Dorpenoverleg lees je hier meer over.

Update 24 mei: de datum voor Hooghalen is aangepast.


Beste inwoner,

Op 25 januari 2022 is door een aantal energiecoöperaties, de gemeente Midden-Drenthe en het Dorpenoverleg Midden-Drenthe (DOM) een convenant energietransitie getekend met als doel de overstap te bevorderen naar een duurzamere samenleving door het opwekken van hernieuwbare energie. In dit convenant zijn eerder opgehaalde ideeën van inwoners meegenomen.

Nu is het tijd om tot actie over te gaan. Dorpenoverleg Midden-Drenthe heeft daarbij de rol van aanjager. Via de plaatselijke verenigingen van dorpsbelangen willen wij jou, als inwoner van je dorp of buurtschap betrekken bij het opwekken van hernieuwbare energie.

Er wordt al veel individueel gedaan, wat kunnen we gezamenlijk lokaal oppakken? Met als uitgangspunt dat een lokaal initiatief ten goede komt aan de eigen omgeving.

Tijdens een plaatselijke bijeenkomst maak je als inwoner kennis met de mogelijkheden om de energietransitie vorm te geven in jouw gebied. De energiecoöperatie uit jouw gebied zorgt voor de nodige kennis en inzicht. Annelies Lely, kwartiermaker bij de totstandkoming van het convenant, begeleidt deze avond.

We nodigen je graag uit op de avond in jouw postcodegebied. Zie onderstaand schema voor de verdeling.

DatumEnergiecoöperatieDorpen
Dinsdag 7 juniSmildesSmilde, Oranje, Hoogersmilde, Bovensmilde, Hijkersmilde
Maandag 13 juniBroekstreekBroekstreek, Witteveen, Nieuw-Balinge, Bruntinge
Woensdag 15 juniBeilenLievingerveld, Klatering, Smalhorst, Brunsting, Holthe/Lieving/Makkum, Spier, Beilervaart
Maandag 20 juniWesterborkWesterbork, Orvelte, Zuidveld, Elp, Zwiggelte, Eursinge
Dinsdag 28 juniDrijberDrijber, Wijster
Maandag 4 juliHooghalenHijken, Hooghalen

Binnenkort wordt bekend waar we de avonden precies organiseren.

Namens Dorpenoverleg Midden-Drenthe

Kees Kuik, bestuurslid

Tags: