Ga naar de inhoud

Consumentenbond: Energie VanOns goedkoopste energieleverancier

Energie VanOns, de coöperatieve energieleverancier waar ook Duurzaam Beilen bij is aangesloten, is op dit moment verreweg de goedkoopste voor zowel stroom als gas. Dat blijkt uit een overzicht van de Consumentenbond dat op 3 mei is gepubliceerd.

De stroomprijs lag, op de peildatum van 19 april, op 27 cent per kWh. De op één na goedkoopste leverancier hanteert een tarief van 39 cent.

Ook het teruglevertarief van Energie VanOns is met 20 cent per kWh relatief gunstig. Dit tarief wordt gehanteerd voor huishoudens die op jaarbasis meer stroom opwekken dan verbruiken. Bij andere aanbieders, zoals Essent of Vattenfall, krijg je nog geen 10 cent per kWh.

De grote vraag die nu natuurlijk op iedereens lippen ligt: hoe zit het met de gastarieven? Ook daar komt Energie VanOns als voordeligste uit de bus, met € 1,50 per m³. De meeste andere leveranciers vragen meer dan 2, en soms zelfs meer dan 3 euro per m³.

Hoe dit mogelijk is, blijft gissen. Wellicht hebben sommige leveranciers een minder veilig inkoopbeleid gevoerd dan Energie VanOns. Wellicht proberen sommige te profiteren van de stijgende prijzen, door meteen ook hun winstmarge te verhogen. Wellicht blijft er bij commerciële bedrijven in het algemeen meer aan de strijkstok hangen dan bij een coöperatie.

Hoe dan ook: duurzaam en lokaal hoeft dus niet duur te zijn! Wie nog twijfelde over de overstap: ga naar duurzaambeilen.nl/energie en regel het vandaag nog.