Ga naar de inhoud

Info-avond inkoopactie vloerisolatie; profiteer mee!

Op donderdag 23 mei vond in buurtgebouw De Raat de informatie-avond plaats over de inkoopactie vloerisolatie, georganiseerd door een werkgroep van Duurzaam Beilen en stichting Buurkracht. Voor wie de avond gemist heeft, hier een samenvatting.

Je kunt je nog tot 30 juni aanmelden voor de actie, en ontvangt dan vrijblijvend een scherp geprijsde offerte.

Werkgroep

Het programma begon met een korte inleiding over Duurzaam Beilen. Daarna was het woord aan Wim Onnes, die namens de werkgroep vertelde over het selectieproces. Duidelijk bleek daaruit dat de werkgroep niet over één nacht ijs is gegaan, en het werk zeer grondig heeft aangepakt: er zijn dertien offertes opgevraagd en vergeleken op wel twintig criteria. Uiteindelijk bleven er twee isolatiebedrijven over, waarvan na enig overleg Smit Isolatiegroep uit Veendam als winnaar uit de bus kwam. In dit traject is nauw samengewerkt met Duurzaam Westerbork, die eenzelfde actie organiseren. Ook in Westerbork is gekozen voor Smit Isolatiegroep, waardoor we beide dorpen kunnen optellen voor de staffelkorting.

Smit Isolatie Groep

Daarna volgde een toelichting van Jack Guikema van Smit Isolatiegroep. Hij vertelde dat Smit voor vloerisolatie werkt met twee verschillende materialen: sprayschuim (PUR) en isolatiefolie. Als vloerisolatie geen optie is (bijvoorbeeld bij een te ondiepe kruipruimte), kan er bodemisolatie worden aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Dit doet Smit met EPS-parels, chips of isolatiedekens. In beide gevallen gaan de stookkosten omlaag, en blijft de vloer warmer, wat prettig is voor het wooncomfort.

Al de genoemde materialen maken deel uit van het aanbod van de inkoopactie. Daarbij is een scherpe actieprijs toegepast, die afhankelijk van het materiaal neerkomt op circa 15% korting. Bovendien is een staffelkorting van toepassing: iedereen krijgt nog eens 12% korting, mits tenminste 15 woningen meedoen. De verwachting is dat dit gehaald wordt, dus beide kortingen worden meteen verwerkt in eventuele offertes. Afhankelijk van de woning en de gebruikte techniek kost het isoleren van de vloer of bodem rondom de 2000 euro, wat al in 3 tot 5 jaar wordt terugverdiend.

Subsidies

Tot slot was het woord aan Henk Heijnen, die zich namens de werkgroep heeft verdiept in subsidiemogelijkheden. Voornamelijk gaat het dan om de ISDE-subsidie vanuit de Rijksoverheid (RVO). Als binnen 2 jaar ook een andere maatregel wordt genomen (bijv. spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++- of triple glas, of een warmtepomp), dan verdubbelt in de ISDE het subsidiebedrag voor beide maatregelen. De ISDE kan pas worden aangevraagd nadat het werk is uitgevoerd. Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Midden-Drenthe een aparte regeling, waarbij in veel gevallen het volledige bedrag vooraf vergoed wordt.

Interesse?

De actie is nog geopend t/m 30 juni. Hoe kun je meedoen?

  • Meld je aan voor de actie door op deze pagina je e-mailadres in te vullen.
  • Smit neemt contact met je op om een afspraak te maken voor een woningbezoek.
  • Na afloop van het bezoek stuurt Smit vrijblijvend een offerte, waarin de kortingen van de actie verrekend zijn.
  • Als je de offerte accepteert, wordt een afspraak gemaakt om de isolatiewerkzaamheden uit te voeren.
  • De mensen van Smit komen langs om je vloer of bodem te isoleren. Dit is meestal in een dag gebeurd.
  • Na uitvoering kun je de ISDE-subsidie aanvragen. Smit stuurt je de documenten en foto’s die je hiervoor nodig hebt.

Hieronder de dia’s van de presentatie van Smit Isolatie (PDF):

En het verhaal van Henk Heijnen over subsidiemogelijkheden (PowerPoint):