Ga naar de inhoud

Inkoopactie vloerisolatie komt van de grond

Afgelopen dinsdag kwam voor de tweede keer het team bij elkaar dat in samenwerking met een inkoopactie gaat organiseren.

Uit de enquête is naar voren gekomen dat er veel interesse is voor vloerisolatie, dus daar zullen we ons in eerste instantie op richten. Er wordt nog gekeken of ook spouwmuur(na)isolatie ook meegenomen kan worden in de actie.

Het doel van de actie is in de eerste plaats om mensen te “ontzorgen” die niet de tijd of energie hebben om zich zelf in deze materie te verdiepen. Het team zoekt in de komende weken uit wat de mogelijkheden zijn, vraagt offertes op bij verschillende bedrijven, en komt dan met een kant-en-klaar aanbod richting de bewoners van Beilen. Daarbij proberen we natuurlijk ook een aantrekkelijke groepskorting te regelen.

De actie zal actief worden gepromoot in een aantal buurten waar we denken dat de interesse groot zal zijn, maar in principe kan iedereen in Beilen meedoen.

Op donderdagavond 23 mei zal het aanbod worden gepresenteerd en kunnen mensen zich aanmelden. Deze datum is nog onder voorbehoud, maar zet hem alvast in je agenda!

Als je mee wilt helpen met organiseren, bijvoorbeeld met flyeren, posters ophangen, huis-aan-huis-bezoeken, offertes aanvragen of beoordelen, stuur dan even een mailtje naar bestuur@duurzaambeilen.nl.

Overigens bleek uit de enquête dat er ook grote interesse is in warmtepompen, maar dat vereist veel maatwerk en is daardoor lastiger collectief te regelen. Bovendien is goede isolatie een vereiste voor het effectief kunnen verwarmen met een warmtepomp. Misschien iets voor een volgende actie?