Ga naar de inhoud

Morgen Beiler Energiemarkt, mis ‘m niet!

Morgen, zaterdag 25 november, is de Beiler Energiemarkt. De laatste puntjes zijn op de i gezet, het programma is vastgesteld, en te vinden op duurzaambeilen.nl/energiemarkt.

Met de aanwezigheid van het Drents Energieloket, hét informatiepunt voor verduurzaming van je woning, plus verschillende isolatie- en installatiebedrijven, is de markt een ideaal startpunt om je woning (verder) te verduurzamen. De gemeente kan je helpen met informatie over subsidies. Ook huurders laten we niet in de kou staan: Woonservice komt uitleggen wat de mogelijkheden zijn om je huurwoning te laten verduurzamen.

De overstap naar lokale, groene energie is al heel eenvoudig, maar om het nog laagdrempeliger te maken, is de lokale energiebeweging ruim vertegenwoordigd. Energie VanOns, waarbij ook Duurzaam Beilen is aangesloten, presenteert hun nieuwe tarieven speciaal voor leden van een coöperatie.

Tussen 13:00 en 14:00 zijn er een aantal korte presentaties, ingeleid door burgemeester Jan Zwiers. De scholieren van Volta hebben posters en maquettes voorbereid om hun visie op een duurzame toekomst te laten zien. Duurzaam Beilen zal vertellen over haar missie en activiteiten, en het bestuur van het drijvende zonnepark De Mussels komt toelichten hoe daar de vork in de steel zit. Tot slot zal de burgemeester aan de scholieren een prijs uitreiken – wat precies, dat blijft nog even geheim.

Kortom, het belooft een mooie dag te worden! Daarom zouden we iedereen die dit bericht leest, willen vragen om het met zo veel mogelijk mensen te delen, zodat iedereen erbij kan zijn en ervan kan profiteren!