Ga naar de inhoud

Overname De Mussels is rond, investeringen geopend

Als je in of naast Beilen woont, kun je het haast niet gemist hebben: het drijvende zonnepark op de zandwinplas aan De Mussels is overgenomen door een lokale energiecoöperatie! Om dit mogelijk te maken, is er een crowdfunding-actie gestart, waardoor inwoners van de gemeente de kans krijgen om mee te profiteren van dit zonnepark.

De nieuw opgerichte coöperatie De Mussels is een initiatief van energiecoöperatie De Broekstreek, vereniging Duurzaam Broekstreek en coöperatie Duurzaam Drijber. De oprichting van Duurzaam Beilen kwam te laat om meteen te kunnen aansluiten, maar het is wel de intentie van Duurzaam Beilen om ook mee te gaan doen.

De crowdfunding-actie loopt via Oneplanetcrowd in de vorm van een obligatielening. Je kunt investeren vanaf € 250, met een netto rendement van 3,6%. Meer lezen of ook meedoen? Kijk dan op demussels.nl!

En wat zou er nu mooier zijn dan zelf stroom kunnen afnemen van dit park? Ook dat kan straks! De coöperatieve energieleverancier Energie VanOns, waar ook Duurzaam Beilen bij is aangesloten, gaat straks de stroom van De Mussels inkopen. Dus stap nu over, voor de groenste én lokaalste stroom!

Tags: